Με το τραίνο ταξιδεύεις, δεν μεταφέρεσαι

«… Ο Σιδηρόδρομος όχι μόνο δεν πλήγωσε τη φύση, αλλά βρέθηκε σαν ένα στοιχείο ομορφιάς στον όμορφο κόσμο της …».
Κωστής Παλαμάς

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Ιστορικά βίντεο από το κανάλι μας στο YouTube

Η πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση και επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα Πιερίας απέκτησε κανάλι στο YouTube.


http://www.youtube.com/user/platamonrailway


Σας παρουσιάζουμε μερικά ιστορικά βίντεο από τον Μουσειακό Σιδηρόδρομο Πλαταμώνα.


Έγχρωμο βίντεο με ολόκληρη την διαδρομή της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα Πιερίας από τους Νέους Πόρους μέχρι την Παραλία Νέου Παντελεήμονα.
Λήψη βίντεο το έτος 1998 μέσα από την καμπίνα μηχανοδήγησης συρμού InterCity 70 δρομολογίου Αθηνών - Θεσσαλονίκης για λογαριασμό της γερμανικής εκπομπής «Οι ωραιότεροι σιδηρόδρομοι της Ευρώπης». 
Παραγωγή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD) που προβλήθηκε και στο μετέπειτα ιδρυθέν τηλεοπτικό κανάλι των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Bahn TV).
Ευχαριστούμε θερμά την γερμανική δημόσια τηλεόραση.Έγχρωμο βίντεο με εξωτερικές λήψεις από ολόκληρη την τότε εν λειτουργία παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα Πιερίας από το 1999 έως το 2004, παραγωγής Γώγη Κωνσταντίνου (χρήστης kgogis).Έγχρωμο βίντεο με εξωτερικές λήψεις από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα Πιερίας από το 1999 έως το 2004, παραγωγής Γώγη Κωνσταντίνου (χρήστης kgogis).Ασπρόμαυρο βίντεο με απόσπασμα από την ελληνική ταινία «Επίσημη αγαπημένη», παραγωγής 1969, με πλάνα από την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα.
Στην ίδια ταινία παρουσιάστηκε το ομότιτλο τραγούδι από τον τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Ευχαριστούμε θερμά τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη.Ασπρόμαυρο βίντεο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης με απόσπασμα από την εκπομπή «Η ΕΡΤ στη Βόρειο Ελλάδα», παραγωγής μεταξύ 1974 - 1978, με πλάνα από την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα.
Θερμές ευχαριστίες στην ελληνική δημόσια τηλεόραση.Δημιουργία του χρήστη nanter1986, τον οποίο ευχαριστούμε.