Με το τραίνο ταξιδεύεις, δεν μεταφέρεσαι

«… Ο Σιδηρόδρομος όχι μόνο δεν πλήγωσε τη φύση, αλλά βρέθηκε σαν ένα στοιχείο ομορφιάς στον όμορφο κόσμο της …».
Κωστής Παλαμάς

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ομάδα εθελοντών οργανώνει καθαρισμό στην παλιά Σιδηροδρομική Γραμμή!


Πλαταμώνας. 
Ομάδα εθελοντών οργανώνει καθαρισμό στην παλιά Σιδηροδρομική Γραμμή!

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012. 

Φόρεσε φόρμα, βάλε γάντια, πάρε κλαδευτήρι ανά χείρας και ώρα 09.00 έλα στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Πλαταμώνα. 

Καθαρίζουμε και κλαδεύουμε τη σιδηροδρομική γραμμή σε όλο της το μήκος. Από τον παλιό σταθμό έως το νέο. Χρειαζόμαστε τσάπες, τσουγκράνες, φτυάρια, άντρες, αγροτικά και κέφι για δουλειά.

Παλαίμαχοι αγρότες και βετεράνοι κλαδευτές τοποθετούνται στις πρώτες σειρές. Την περισυλλογή των απορριμμάτων, θα αναλάβει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Η δραστηριότητα αυτή θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Θα οργανωθούμε στην περιοχή ανάλογα με τη συμμετοχή. Να είσαι εκεί και συ. Με ρυθμό και υπομονή για μια αγνώριστη γραμμή.

Στο μεταξύ περισσότερες πληροφορίες θα διαρρέουν και θα δημοσιεύονται. Αν δε ρωτήσεις δε θα μάθεις. Κι αν κλαδέψεις δε θα πάθεις.»

«Εγώ, εσύ και εκείνος, οι απέναντι, οι δίπλα, οι από πάνω και οι από κάτω, μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άντρες, νοικοκύρηδες και νοικοκυρές, οικολόγοι αλλά και παστρικές.

Φοράμε γάντια, παίρνουμε σακούλες και βγαίνουμε στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις παραλίες, στις γραμμές, στις γέφυρες και τα ποτάμια.

Απ’ το σταθμό ως τη γαλαρία, και απ’ την αερογέφυρα μέχρι την παραλία.

Μαζεύουμε καπάκια, χαρτιά, χαρτάκια, μπουκάλια, σακούλες και μπάζα. Καθαρίζουμε τη βρωμιά και ξεσκεπάζουμε την ομορφιά, γιατί η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.

Κάθε μεσημέρι είμαστε στους δρόμους. Και είμαστε παντού. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, τα αυτιά σου τεντωμένα και τα χέρια σου απλωμένα. Το χωριό μας χρειάζεται σίγουρα και σένα.

Δεν είμαστε βαλτοί. Η προσπάθεια είναι εθελοντική. Έλα και συ. Έλα όποτε μπορείς, μάζεψε ό,τι βρεις και τον Πλαταμώνα πεντακάθαρο θα δεις.

Μόλις σταματήσει η κακοκαιρία, ξεκινάμε εργασία.

Για πληροφορίες ρώτα στο φούρνο, το περίπτερο, στο σχολείο ή στο καφενείο. 

(Ή τηλεφώνησε στο 694 26 16 837 /09.00 – 14.00)»

Ομάδα εθελοντικού Καθαρισμού