Με το τραίνο ταξιδεύεις, δεν μεταφέρεσαι

«… Ο Σιδηρόδρομος όχι μόνο δεν πλήγωσε τη φύση, αλλά βρέθηκε σαν ένα στοιχείο ομορφιάς στον όμορφο κόσμο της …».
Κωστής Παλαμάς

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ομάδα Εθελοντών καθάρισε τον Σ.Σ. Πλαταμώνα και την παλιά γραμμή.


Αναδημοσίευση από το Portal Pierias, την διαχείριση του οποίου ευχαριστούμε.



26-03-2012 

Φόρεσαν φόρμες, γάντια… πήραν κλαδευτήρια ανά χείρας και από τις 9 το πρωί, ξεκίνησαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πλαταμώνα.
Με πολύ όρεξη και κέφι, καθάρισαν από τα σκουπίδια και κλάδεψαν τη σιδηροδρομική γραμμή σε όλο της το μήκος, από τον παλιό σταθμό έως το νέο.

Την περισυλλογή των απορριμμάτων, ανέλαβε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Την αξιαίπενη αυτή προσπάθεια των εθελοντών στήριξε με πρωτοβουλία του, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Βασίλης Βροχαρίδης.

Συμμετείχαν: Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Δασοπροστασίας & Περιβαλλοντικής Προστασίας του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, το Γυμνάσιο Πλαταμώνα και πολλοί Εθελοντές.
Δηλώσεις έκαναν: Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Βροχαρίδης και η κα. Κατερίνα Χαλατσογιάννη από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα.

Η δραστηριότητα αυτή θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Θα οργανωθούμε στην περιοχή ανάλογα με τη συμμετοχή. Να είσαι εκεί και συ. Με ρυθμό και υπομονή για μια αγνώριστη γραμμή.
Στο μεταξύ περισσότερες πληροφορίες θα διαρρέουν και θα δημοσιεύονται.
Αν δε ρωτήσεις δε θα μάθεις. Κι αν κλαδέψεις δε θα πάθεις.
Εγώ, εσύ και εκείνος, οι απέναντι, οι δίπλα, οι από πάνω και οι από κάτω, μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άντρες, νοικοκύρηδες και νοικοκυρές, οικολόγοι αλλά και παστρικές.





Φωτογραφίες και βίντεο από το Portal Pierias.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.155769747878652.30115.100003368820957&type=3